Skip to main content
Evenementen

Hobbyhorse

By 6 mei 2024juni 24th, 2024No Comments

Hobbyhorse

Schrijf je in!

Wát een topdag was de Hobby Horse Dag van zondag 23 juni door Schijndelse Woud Stables! Grote dank aan Denise Mateijsen die de dag in beeld bracht. Download hier de foto’s die zij maakte. Volg Denise ook op Instagram.

____

Heb jij er ook zo’n zin in? Houd onze socials in de gaten voor updates of schrijf je direct in via de inschrijfknop.

Zondag 23 juni 2023 organiseren wij onze toffe Hobby Horse Dag!

Inschrijvingen zijn gesloten, maar je bent welkom om te komen kijken. Toegang voor toeschouwers is gratis. 

Het programma:

Startlijsten 23-6
09.30u Inloop en betaling deelname bij het secretariaat (QR-code)
10.00u Opening met uitleg
10.15u  Springshow door topspringruiter Nick van Doorn
10.30u Cross country en Dressuurrubrieken 
Hobby-horse-proef-1-Beginner (1)
Hobby-horse-proef-2-kent-bakletters
Hobby-horse-Grand-Prix (2)

12.30u Show: kür op muziek verzorgd door topamazone Jody Tissen
13.00u Barrel race en springen
15.15u Springchallenge
16.00u Verkleedparade
16.30u Loterij (elke deelnemer heeft automatisch een lootje en maakt kans op mooie gesponsorde hobbyhorsespulletjes)
17.00u Prijsuitreiking (iedereen wint een prijs!) met ereronde in een koets voor de winnaars van de rubrieken

Gedurende de dag zijn er leuke knutselworkshops waar alle deelnemers gratis aan kunnen deelnemen.

Vragen? Mail naar hobbyhorse@schijndelsewoudstables.nl of app/bel Bianca 0641474075

Veelgestelde vragen

Ik vind het superspannend. Wat nu? Geen zorgen! Het komt allemaal goed! Wij stellen je op je gemak en zullen je helpen waar nodig. Je kunt ons team herkennen aan onze polo’s. Heb je een vraag? Stel deze gerust!

Ik heb nog nooit een dressuurproef met mijn hobbyhorse gereden. Help! Géén probleem! Wij leggen alles duidelijk uit aan het begin van de dag. Je mag zelf een voorlezer meenemen. Heb je die niet, dan zorgen wij voor een voorlezer die je door je proef heen helpt. En natuurlijk zijn er ook ervaren hobbyhorsers die met je proef mee willen lopen. Het komt echt goed en je zal met een goed gevoel terugkijken op jouw proef.

Wat is een barrel race? Dat is een westernonderdeel waarbij je zo snel mogelijk net als echte cowboys om drie tonnen heen rijdt met je hobby horse. We gaan vooraf eerst met z’n allen de route verkennen. Daarna moedigen we elkaar allemaal aan.

Hoe weet ik de weg voor het springparcours? Ook daarvoor gaan we eerst met z’n allen het parcours verkennen. Hieronder staat het parcours, zodat je alvast in je hoofd kan oefenen. Ben je bang dat je de route vergeet? Dan springt er iemand met je mee!

En bekijk de route van het springparcours hier:

Parcours video HH

Hoe rijd ik cross country? We verkennen het parcours samen en je loopt de route een aantal keer om deze goed te onthouden. Mocht je hier hulp bij nodig hebben, dan zorgen we daar ook voor. De dressuurrubrieken en cross country zijn gelijktijdig geprogrammeerd. We zorgen er uiteraard voor dat je genoeg tijd hebt om aan beide onderdelen mee te kunnen doen als je dat wil.

Wat houdt de springchallenge in? Hierbij spring je telkens over dezelfde hindernis welke steeds een beetje wordt verhoogd. Uiteindelijk blijven er één of meerdere deelnemers over die over het hoogste balkje kunnen springen en die winnen een prijs.

Wat kan ik verwachten van de verkleedparade? Na alle rubrieken mag je jezelf en je hobbyhorse lekker verkleden voor de verkleedparade. We zetten een gezellig muziekje aan en alle deelnemers die mee willen doen paraderen door de rijbaan. Een jury bepaalt welke combinaties er naar hun idee supermooi of origineel uitzien. Uiteraard ziet iedereen er top uit.

Zijn er prijzen te winnen? Jazeker! Voor alle rubrieken zijn er prijzen te winnen. Je gaat nooit met lege handen naar huis. Iedereen wint bij ons een prijs! Tijdens de prijsuitreiking maken we de prijswinnaars van de verschillende rubrieken bekend. Natuurlijk sluiten we af met een ereronde waarbij iedereen op de Radetzky Mars door de rijbaan mag.

Wat kan ik verwachten van de loterij? Iedere deelnemer krijgt een lootje waarmee je kans maakt op mooie gesponsorde hobbyhorsespulletjes tijdens onze loterij aan het einde van de dag.

Moet ik aan alle onderdelen meedoen? Nee! Jij mag zelf bepalen aan welke onderdelen je meedoet. Dit geef je aan op het inschrijfformulier. Niks moet, alles mag.

Wat kan ik verwachten van de workshops en de shows? Gedurende de hele dag kun je gratis meedoen aan leuke knutselworkshops. Je creaties neem je mee naar huis. Een paar topruiters van onze stal zijn enthousiast om leuke shows te verzorgen met hun paarden.

Mag ik familie en vrienden meenemen? Jazeker! Graag zelfs! Toegang is voor hen gratis en ook zij zullen een superleuke dag beleven.

Mag ik mijn hond meenemen? Nee, honden zijn helaas niet toegestaan. Er is een stalhond aanwezig.

Kan ik eten en drinken kopen? Jazeker! Wij zorgen voor een lekker assortiment aan versnaperingen. Je bent niet voor niets in Bourgondisch Brabant.

Hoeveel kost het en hoe kan ik betalen? Op de dag zelf meld je je bij het secretariaat en kun je betalen via een QR-code. Vervolgens krijg je je startnummer. Omdat wij een compleet dagvullend programma aanbieden waarbij iedereen prijzen wint vragen wij één bedrag van 25 euro. Je mag daarvoor aan alle rubrieken en workshops meedoen plus genieten van de shows. Jij bepaalt zelf waar je wel of niet aan meedoet. Je geeft dat aan in het inschrijfformulier. Alles mag, niets moet!

Waar en hoe laat moet ik me melden? Vanaf 09.30u is ons terrein geopend en kun je gratis parkeren. Een parkeerwacht geeft aan waar je je auto of fiets neer kunt zetten. Het adres is Zijweg Dungen 10 in Schijndel. Vervolgens volg je de bordjes naar ons evenement en meld je je bij het secretariaat. Zie ook deze plattegrond:

Is het binnen of buiten? Wij hopen op mooi weer en organiseren de Hobby Horse Dag buiten. We hebben een fijne eb- en vloedbak, waardoor de ondergrond ideaal is voor hobbyhorsers. Mocht het toch gaan regenen, dan verplaatsen we naar binnen. We hebben een prachtige grote rijhal tot onze beschikking.

Zijn er ook echte paarden? Jazeker! We zorgen ervoor dat er wat pony’s op de paddocks staan die je mag aaien. De stallen zijn deze dag niet toegankelijk voor hobbyhorsers, zodat onze pensionklanten gewoon met hun eigen paarden aan de slag kunnen.

Zijn er ook standjes? Jazeker! We hebben een gezellig hobbyhorsedorpje.

Hopelijk zien we je snel? Wij hebben er zin in!

Namens het hobbyhorseteam van Schijndelse Woud Stables
José, Benthe en Bianca

P.s.
Is dit evenement geschikt als vrijgezellenfeest of ludiek verjaardagskado “voor een vriend”? NEE! Wij bieden een veilige omgeving voor voornamelijk kinderen die op een fijne manier met gelijkgestemden hun sport willen beoefenen. Lolbroeken zijn dan ook niet welkom. Ook niet als “toeschouwer”.

Wij danken onze sponsoren:

_____________________________________________________

Ben je op zoek naar de tofste Hobby Horse wedstrijden in Brabant? Je hebt ons gevonden! Samen met je hobby horse ben je van harte welkom bij Schijndelse Woud Stables! Bij ons draait alles om gezelligheid en het delen van de liefde voor hobbyhorsing. Of je nu een doorgewinterde hobbyhorser of complete beginner bent, iedereen mag bij ons lekker zichzelf zijn. Niets moet, alles mag.

Er staat een team van enthousiastelingen klaar om jou op je gemak te stellen en ervoor te zorgen dat je een topdag beleeft die je nooit meer zal vergeten. Het is extra leuk dat er naast hobby horses ook echte paarden op ons terrein zijn! Natuurlijk mag je toeschouwers meenemen om je aan te moedigen.

Je kunt bij ons op alle niveaus meedoen aan:

  • Hobbyhorse dressuur
  • Hobbyhorse springen
  • Hobbyhorse springchallenge
  • Hobbyhorse barrel race
  • Hobbyhorse cross country
  • Hobbyhorse verkleedparade
Schrijf je in!
Hobbyhorse evenement
Hobby Horse Schijndelse Woud Stables